2013. szeptember 22., vasárnap

Legion Ascot

Igencsak sok szó esett már pályákról és ezért is kezdem a híresebb pályákkal a leírást.
Az Indianapolis-i pályáról már rengeteg szó esett más oldalakon is ezért a legfontosabb pályát kihagynám,mert már megírta a történetét más is.
Az Indy utáni talán leghíresebb pálya a Legion Ascot.Az 5/8 mérföldes ascoti pálya 1924 január 20.-án született meg.Ezen a napon Fred Horey győzött.Ez a futam egy IMCA verseny volt.1927-ig a pályán kizárólag IMCA versenyeket rendeztek,kivéve az 1924 november 27.-i Targo Floriót,amely AAA verseny volt.Egy 1934-es évekbeli film a pályáról.

 A pálya Los Angelesben volt található Alhambra városrészben,a Valley sugárút és Soto utca közti részen,ma a helyén az El Sereno's Wilson középiskola található.
A pálya promótere a Glendale American Legion Post volt,de a sok halálos baleset miatt 1935 elején megszüntette a támogatást.Összesen huszonnégyen veszítették az életüket ezen  apályán és több súlyos baleset is volt.


Pierre Bertrand nagy balesete

1928-től AAA versenyeket rendeztek rajta.Ebben az évben több felújítást eszközöltek.A következő év januárjában nyitott meg ismét és innentől kezdve a nyugati parti bajnokságok futamainak 80-85%-át ezen a pályán bonyolították.A kezdeti időkben volt amikor heti kétszer(szerda és szombati napokon) rendeztek versenyeket,heti rendszerességgel.


Hollywood közelsége miatt a sztárok és a pénzemberek heti mulatságainak a színhelye lett.Néhány autós film is készült a korabeli években.
1936 január 25.-én egy borzalmas balesetben veszítette az életeét Al Gordon és szerelője Spider Matlock.A pályát azonnal bezárták,majd 8 hónap múlva  a nézőtér is leégett és hamarosan mindent elbontottak.


Az 1927-es Ascot 100 rajtja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése