2013. november 2., szombat

November 2.


NOVEMBER 2

1915
Dario Resta győzött az AAA  Harkness Gold Medal versenyen a Sheepshead Bay-en New York-ban.


____________________
1947
Ted Horn győzött az AAA  Arlington 100 versenyen az 1.062 mérföld Dirt Oval Arlington Downs Raceway-en Arlington, Texas-ban. Paul Russo második,őt Emil Andres, Rex Mays és Eddie Zalucki követte.


____________________
1952
Bobby Ball győzött AAA  San Jose 100 versenyen az 1 mérföldes Dirt Oval San Jose Speedwayen  San Jose, California-ban. Mike Nazaruk lett a második,őt Paul Russo, Jack McGrath és Sam Hanks követte.


____________________
1963
A.J. Foyt győzött USAC Sprint Car versenyen Parnelli Jones, Chuck Hulse, Roger McCluskey és Johnny White  előtt az Ascot Park Speedwayen, Gardena,CA-ban.
____________________
1968
Frank McDaniel győzött a  Fred Combs Memorial 50 Sprint Car versenyen a  Manzanita Speedway (1/2d)-en , Phoenix, AZ-ban.
____________________
1974
Gordon Johncock győzött az USAC  Bobby Ball 150 versenyen az 1 mérföld aszfalt Oval Phoenix International Raceway-en  Avondale, Arizona-ban. Bobby Unser lett a második őt  Mario Andretti, A.J. Foyt és Al Unser követte. 
Rick Goudy győzött a CRA Sprint Car versenyen Jimmy Oskie, Jan Opperman, Clark Templeman és Walt Kennedy előtt az Ascot Park Speedwayen, Gardena,CA-ban. 
Bobby Olivero győzött az USAC Midget versenyen Sammy Sauer, Ken Nichols, Jerry Weeks, Johnny Parsons és Tom Sneva előtt a Phoenix Int. Racewayen, Phoenix,AZ-ban.
____________________
1975
Tom Bigelow győzött az USAC Sprint Car versenyen Larry Rice, Gary Bettenhausen, Sheldon Kinser és Bruce Walkup előtt a  Birmingham Int. Racewayen, Birmingham,AL-ban. 
Dick Tobias, saját Tobias Speed Shop # 17 gépével, győzött a  Super Sprint Car versenyen Bobby Allen, Smokey Snellbaker, Dub May és Buck Buckley előtt  a Reading Fairgroundson, Reading,PA-ban. 

____________________
1980
Doug Wolfgang győzött a Super Sprint Car versenyen a  Corona Racewayen, Riverside,CA-ban. Rick Ferkel második,őt Jimmy Boyd, Shane Carson and Bill McCormick követte. 
Gary Bettenhausen győzött a  100 körös USAC Silver Crown versenyen a Terre Haute Action Tracken, Terre Haute, IN-ban. Johnny Parsons második,őt Ken Schrader, Larry Dickson és Pancho Carter követte.
____________________
1985
Rip Williams győzött a CRA Sprint Car versenyen Jeff Heywood, Eddie Wirth, Dean Thompson és Jimmy Oskie előtt az Ascot Park Speedwayen, Gardena,CA-ban. 
Steve Kinser győzött a Gary Patterson Classic Sprint Car versenyen Jimmy Sills, Ron Shuman, Brad Doty és Jac Haudenschild előtt a Baylands Raceway Park-ban , Fremont,CA-ban. 
Jack Hewitt győzött az All Star Sprint Car versenyen Bobby Allen, Tim Green, Ronnie Myers és Joe Gaerte előtt a  Dixie Speedwayen , Woodstock,GA-ban.


Rip Williams
____________________
1986
Steve Smith Jr és Dave Kelly győztek twin 25-körös Sprint Car döntőkben  a Hagerstown Speedwayen, Hagerstown, MD-ben.

1988
Steve Kinser győzött az Affiliated Foods Short Track Sprint Nationals versenyen az I-30 Speedwayen, Little Rock, AR-ban.Mai születésnaposok:

1886 Frank Davidson

Manhattan-i születésű Davidson részt vett néhány helyi versenyen,majd 1922 és 1923-ban nevezett az Indy 500-ra,de a selejtezőkön elbukott.

1889 Bill Albertson

Wild Bill ahogyan az akkori lapok nevezték a 10-es évek végétől a new yorki versenyek egyik legjobb versenyzője volt és a helyi pályabajnokságok egyik nagy győztese.Nevezett az Indy 500-ra is,de itt mérsékeltebb sikert ért el.Az 1930-as szezonban a legjobb pályákon sorra verte a menőket,de a middletowni(otthoni) versenyen halálos baleset érte.


1946 Alan Jones

Az egykori Formula 1 világbajnoknak volt egy kis kirándulása a CART sorozatba,miután Mario Andretti összetörte magát a Michigan 500-on.Jonsey egyetlen CART futamán mindjárt a harmadik lett az 1985-ös Road America versenyen.

1974 Paul Jasper jr.

Mérsékelt sikerek után került a Coyne csapathoz az 1997-es szezonra,de a CART-ban nem ért el semmilyen értékelhető eredményt.


In memoriam:

1919 Walter Goff(22) halálos balesetet szenvedett a Dél-Karolina-i Columbia versenypályán.
1939 Chuck Andres(31),Emil Andres testvére aki 1938-ban a Texas-Oklahoma midget bajnokság legjobbja volt,ezen a napon Houstonban egy midget versenyen veszítette az életét.

1961 Lou Wilson
1970 Norval DeLelys
1992 Tommy Copp
2007 Don Freeland

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése