2018. június 25., hétfő

Jason Johnson

Balesetben elhunyt Jason Johnson

(DB3 Imaging fotó a 2018. június 9. Jacson,MN futam után)

A World of Outlaw Sprint car(WoO) szombati fordulójában a wisconsini Beaver Dam Raceway-en a 40 körös főfutamon a 18. körben-csatázva az első helyért Daryn Pitman-nel-bukott a harmadik kanyarban és kívülre repült a gépével a 41 éves Jason Johnson.

Negyed órával később már kórházba szállították,de vasárnap reggel a kórházban belehalt a sérüléseibe. Johnson a második pilóta az elmúlt négy évben aki ezen a pályán veszíti az életét.2014 szeptemberében a 47 éves Scott Semmelmann az Interstate Racing Association(IRA) sprint car edzésén veszítette az életét itt.

Jason 1976. július 7.-én a Louisianai állambeli,Cajun megyei, Eunice városában született,majd itt is nőtt fel.A születési helyének a megyéjéről kapta az újságbeli beceneveit-mint Ragin' Cajun vagy Cajun Sensation. Az utóbbi években a Missouri állambeli Rocky Mountban élt,feleségével Bobbi-val és kisfiával Jaxx-el.

Kiskorától érdekelték a versenyautók és a szülei nem tiltották a versenyzéstől,de anyagilag nem tudták támogatni.A középiskola elvégzése után a megspórolt 200 dollárjából munkát keresett a helyi mezőnyben.Mivel tapasztalatlan volt,aznap nem járt sikerrel,de a következő esti show-n Steve Beitler mellett kezdett el dolgozni.Tudta,hogy nagyobb nevekkel kell ismerkednie és akkor jöhet a lehetőség!

1998 december közepén aztán a WoO királyának  a csapatfőnöke kereste meg egy ajánlattal.A helyi Cajun sprintekkel versenyzett,majd tovább lépett a nagyobb kategóriákba.A következő években az All Star Circuit of Champions (ASCoC), American Sprint Car Series (ASCS), World Series of Sprintcars (WSS), Ultimate Sprintcar Championship (USC), Pennsylvania Posse (PA Posse), és a  National Championship Racing Association (NCRA) bajnokságain szerepelt.2010- és 2014 közt az ASCS bajnokságban Ricky Steinhouse csapattának a versenyzője volt.

Tim Alwin fotó

2003-ban aratta első nagy győzelmét a Texas Motor Speedwayen.2008-ban aratta első bajnoki címét-akkor még Lenny Low csapatában-az ASCS bajnokságban.2010 majd 2012-14 közt Ricky Steinhouse csapatában lett immáron ötszörös bajnok.

Youtube fotó

2015-ban lett egész éves WoO versenyző-és a bajnokság tizenkettedik helyén végzett-ezzel ő lett a 2015-ös WoO év újonca.2016-ban a legjelentősebb WoO futamot nyerte meg-a Knoxville Nationalst.,a bajnokság hetedik helyén végez-négy győzelemmel.

2017-ben győzelmekkel kezdik a szezont,év végére összesen ismét néggyel és ezzel a bajnokság hatodik helyén végez.

Paul Arch fotó 2017 Volusiából
2018-ban a Beaver Dam futamig két győzelemmel az ötödik helyen állt a bajnokságban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése